Wat is Doxing? Doxing is het online delen van iemands persoonlijke gegevens, zoals adres of telefoonnummer, met het doel die persoon te intimideren. Dit kan leiden tot angst en onveiligheid bij de slachtoffers.

Nieuwe Wetgeving Sinds 1 Januari 2024 Sinds 1 januari 2024 is doxing in Nederland strafbaar. De wet is er om mensen te beschermen tegen de negatieve impact van doxing. Het richt zich vooral op gevallen waarin privégegevens gebruikt worden om iemand lastig te vallen of bang te maken.

Gevolgen en Straffen voor Doxing Degenen die zich schuldig maken aan doxing kunnen nu vervolgd worden. De maximale straf kan oplopen tot 2 jaar gevangenis of een geldboete van €22.500. Deze straffen kunnen hoger uitvallen als doxing gericht is tegen bepaalde beroepsgroepen, zoals journalisten of politici.

Maatregelen en Hulp voor Slachtoffers Slachtoffers van doxing kunnen aangifte doen bij de politie. Er zijn ook organisaties zoals HelpWanted die hulp bieden bij het verwijderen van persoonlijke informatie van het internet.

Meer Informatie Voor meer details over wat te doen bij doxing en hoe je hulp kunt krijgen, bezoek de website rijksoverheid.nl/doxing.

Als u geheel vrijblijvend advies wilt over uw zaak, neem dan contact met ons op.